Wat is een Registercounsellor ABvC®
Een counsellor helpt u met uw psychosociale en emotionele problemen. Via individuele gesprekstherapie (of relatietherapie) krijgt u meer duidelijkheid over uw situatie en kunt u van daaruit naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen zoeken. Counselling is dus een vorm van psychosociale/emotionele hulpverlening.
Oplossingsgerichte relatietherapie, een respectvolle en hoopvolle benadering!
Relatietherapie is een waardevolle manier om samen met uw partner te onderzoeken wat het huwelijk nog (weer) te bieden heeft. De relatietherapie (zie tabblad relatietherapie) bestaat vooral uit oplossingsgerichte therapie waarin we vooral kijken naar oplossingen en naar dé gewenste situatie. Door te werken aan meer positieve elementen in het huwelijk zal er sneller hernieuwde harmonie ontstaan.
Counselling en relatietherapie bevordert dus op professionele wijze en op basis van vertrouwen het herstel en evenwicht van uw gemoedstoestand. Een counsellor ondersteunt en begeleidt u bij situaties die u ongewenst, pijnlijk, ongemakkelijk of frustrerend vindt. Ook wordt u geholpen om de situatie waarin u zit inzichtelijk te maken en leert u beter omgaan met de bestaande problemen. Herkent u zich in de onderstaande symptomen dan is counselling misschien iets voor u.
- Stress, neerslachtig en/of depressief (ook depressie(s) in verleden)
- Relatieproblemen,
- Werkgerelateerde problemen,
- Dreigende scheiding
- Vastgelopen in onverwerkt verdriet
- Vastzitten in het rouwproces
- Dreigende burn-out
- Moeilijk grenzen kunnen stellen/grenzen overgaan
- Concentratieproblemen
- Emotionele problemen
- Veel moeten en geen tijd voor rust nemen
- Faalangst en onzekerheid
- Rusteloosheid en/of vermoeidheid
- Angst, onzekerheid en of alles goed willen doen
- Te weinig quality time ervaren in uw leven
Counseling richt zich dus op problemen en vragen met een psychosociale achtergrond, waarbij er geen sprake is van een psychiatrische stoornis. Ook is de therapievorm EMDR soms een waardevolle aanvulling (zie tabblad EMDR)
Counselling is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Ook wanneer het counsellingtraject vergoed wordt door een derde partij, zoals bijvoorbeeld een werkgever, wordt niets uit de gesprekken besproken met deze partij zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Er is vanzelfsprekend een klachtenregelement aanwezig.
De praktijk is bij de RBCZ aangesloten en valt hierdoor onder de eisen van de Zorgverzekeraars en onder het TCZ tuchtrecht, voor meer informatie: www.rbcz.nu
De praktijk hanteert de algemene voorwaarden van de beroepsgroep ABvC.
De praktijk hanteert de beroepsregels van de SCAG. De Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG) – opgericht in 2016 - is een onafhankelijke stichting die namens zorgverleners uit de complementaire en alternatieve zorg samen met de consumentenbond en de stichting Geschillencommissies voor Consumentzaken (SGC), de geschillencommisie heeft opgericht.
Zie www.scag.nl
De klachtenmelding procedure is in te zien op: www.degeschillencommissiezorg.nl